Power BI Video’s

Voor SignOn ICT Trainingen geef ik trainingen en maak ik trainingsvideo’s. De meeste video’s zijn exclusief voor de klanten van SignOn. Maar sommige video’s kan ik hier delen.

Nieuwste video:

Mei 2022 Field Parameters

In de video van deze maand laat ik de nieuwe feature “Field Parameters” zien.

Met Field Parameters in Power BI kun je de gebruikte metingen en velden dynamisch aanpassen. Je kan hiermee de gebruikers van je rapporten meer vrijheid geven in wat ze precies willen weergeven.

Dit was in eerdere versies van Power BI alleen mogelijk met veel complexe DAX maar dit is dankzij Field Parameters nu erg makkelijk geworden.

Oudere Video’s

April 2022 – Power BI Goals:

In de video van deze maand gaat het over Power BI Goals. Deze feature bestaat al iets langer, maar was alleen beschikbaar voor gebruikers met een Premium licentie. Sinds kort is de optie ook beschikbaar voor gebruikers met een Pro Licenties.

Wat zijn Power BI goals? Goals is een onderdeel binnen Power BI om (de naam zegt het a ) de doelen van een organisatie bij te houden.

Je kan goals zien als een alternatief of aanvulling op Power BI dashboards. Maar dan specifiek om de voortgang naar een doel bij te houden.

Februari 2022 Het nieuwe visualisatie paneel en mobiele opmaak:

In deze video laat ik de twee belangrijkste nieuwe features zien uit de februari van 2022 update van Power BI. Het nieuwe visualisatie paneel van Power BI en de nieuwe opties bij het opmaken van rapporten voor mobiele telefoons.

November 2021 De page navigator in Power BI:

Ik laat zien hoe je de nieuwe Page Navigator optie in Power BI gebruikt. Je kan hiermee snel een navigatiemenu voor pagina’s maken in Power BI.

September 2021 FORMAT functie in DAX:

In de video van deze maand laat ik zien hoe de FORMAT functie in DAX werkt en hoe deze functie verbetert is. Je kunt nu namelijk deze Functie ook gebruiken om de maandnamen en datumnotatie in verschillende talen te krijgen.

Augustus 2021 Nieuwe opties voorwaardelijke opmaak in Power BI:

In deze video laat ik een van de nieuwe features zien in de Power BI desktop update van augustus 2021. Voorwaardelijke opmaak bij de X en Y as en constante lijnen in grafieken.

April 2021 De Power Automate Visual:

In de video van deze maand legt ik uit hoe de nieuwe Power Automate Visual in Power BI werkt.

Met deze Visual kun je via een knop in een Power BI rapport een flow in Power Automate starten. Hiermee kun je allerlei acties buiten Power BI starten, waarbij je gebruik kunt maken van de data uit je Power BI rapport.

Maart 2021 Object Level Sercurity:

In de video van deze maand leg ik uit wat de nieuw feature Object Level Security is en hoe je deze met de External Tool Tabular Editor toepast. Met deze geavanceerde beveiligingsfeature kun je rollen toekennen aan gebruikers van een gegevensset en per rol bepalen welke tabellen en welke kolommen beschikbaar zijn binnen die rol.


Oudere video’s vind je op:
https://www.youtube.com/c/SignonICTopleidingen